#FreeOtegi

"Arnaldo Otegi ha mantingut la dignitat del pres polític i ha convertit el seu twitter en una arma esmoladíssima, capaç de clavar 140 caràcters en el cor del règim"

El cinisme del règim del 78 s'enfonsa davant d'un nom: Arnaldo Otegi. L'encara pres basc és culpable d'haver tingut un paper determinant en la liquidació d'ETA i, com a conseqüència, en el dèficit de legitimació creixent d'un sistema polític que havia trobat una mina d'or en una violència tràgica, però que no posava en qüestió, en absolut, l'ordre i la jerarquia d'un estat colonitzat per unes elits autoreferencials i depredadores.

El temps dels atemptats eren l'època d'un PSOE sense límits, on aquell grup felipista era capaç d'exercir el poder d'una forma despòtica i completament amoral, amb sobreentesos que anaven des del GAL fins als sobrecostos de les obres públiques. Un sistema corcat, que en esfondrar-se va ser substituït per una dreta visigòtica, que va centrar la seva raó de ser -i quedar-se- en el contraterrorisme polític. Era aquell Aznar de les grans manifestacions amb el ministre de l'Interior al capdavant. Les víctimes del terrorisme eren l'avantguarda estètica del projecte de la FAES. Tot molt fàcil.

Però també tot molt antic. Arnaldo Otegi ha mantingut la dignitat del pres polític i ha convertit el seu twitter en una arma esmoladíssima, capaç de clavar 140 caràcters en el cor del règim. Queda molt poc perquè Otegi recuperi una llibertat que mai no ha acabat de perdre, tot i l'empresonament. El món serà una mica millor quan la pau no costi una revenja.
Comentaris

envia el comentari