La fragilitat espanyola

"Les elits madrilenyes no es posen d'acord ni en el què, ni en el com ni -encara menys- en el qui. Per ara només tenen decidit a qui vetar i fins i tot en això s'equivoquen"

La Borsa de Madrid porta mesos encadenant mals resultats. Aquest dilluns ha tornat a marcar una caiguda rècord del 4'4 per cent en un sol dia, la pitjor davallada després de la del mercat borsari grec.

Aquests índexs -pèssims- no són una conseqüència directa de la situació interna de l'economia espanyola, sinó que es deuen, básicament, a un estat d'opinió de desconfiança creixent dels inversors internacionals. Les finances espanyoles estan sota sospita i no hi ha res que indiqui que des de la política hi hagi la voluntat, clara i decidida, de prendre decisions serioses i eficaces. De fet, les elits madrilenyes no es posen d'acord ni en el què, ni en el com ni -encara menys- en el qui. Per ara només tenen decidit a qui vetar i fins i tot en això s'equivoquen.

Tot plegat dóna la raó a Oriol Junqueras quan, en més d'una ocasió, ha assenyalat la fragilitat de l'economia espanyola com a arma utilitzable des de Catalunya. És des de Barcelona que es pot afegir -o restar- credibilitat al deute espanyol i això, ho vulguin o no, està en mans del Govern i el Parlament de Catalunya. Aquest és un país fiable, i els inversors de l'exterior han de percebre, clarament, que és bastant més seriós que el del costat.
Comentaris

envia el comentari