Comando titella

"L'alcaldessa de Barcelona ha protestat, de forma valenta i responsable, contra aquesta brutalitat arbitrària que atempta directament contra la llibertat d'expressió. L'alcaldessa de Madrid, per contra, es manté en estricte silenci"

"L'estat no està en treva", diu Mariano Rajoy. I afegeix: "continuarem combatent qualsevol pas en contra de la unitat d'Espanya". Exactament el mateix llenguatge dels militars a les casernes del Marroc dels anys trenta, expressions semblants a les de la premsa madrilenya que exigia la guerra contra els Estats Units el 1898... Abans d'intentar canviar Espanya val la pena fullejar algun llibre d'història.

Perquè Espanya és un país que empresona... Titellaires. Com els que van cometre l'error de plantar-se al Carnaval de Madrid i fer sàtira de manera que a alguns espanyols responsables que estaven allà amb la canalla els va fer saltar l'alarma per la unitat d'Espanya. Ei, i davant dels nens! En pocs minuts ja els havia detingut la policia municipal, amb el reforç de dues patrulles de la Brigada d'Informació del Cos Nacional de Policia, especialitzats en la lluita contraterrotista. Els dos titelleires van ser emmanillats i conduïts a l'Audiència Nacional, on se'ls acusa de terroristes.

L'alcaldessa de Barcelona ha protestat, de forma valenta i responsable, contra aquesta brutalitat arbitrària que atempta directament contra la llibertat d'expressió. L'alcaldessa de Madrid, per contra, es manté en estricte silenci. L'una vol canviar Espanya, l'altra amb prou feines intenta moderar una mica els madrilenys.

El cas dels titellaires s'acumula a la investigació contra l'ANC al jutjat d'Ismael Moreno, I Espanya continua fent la seva història. Sense dubtes, com sempre.
Comentaris

envia el comentari