Sospirs kosovars

"Espanya arriba fins a l'extrem de boicotejar -des de fa almenys sis anys- la participació d'algun cantant kosovar al Festival d'Eurovisió"

Espanya destina una partida dels impostos dels contribuents a fer-li la vida impossible a la petita república mediterrània de Kosovo. Els pobres kosovars, que no tenen cap conflicte amb Madrid, pateixen des de fa anys un assetjament constant per part de la diplomàcia espanyola, que s'ocupa de fer-los la vida impossible en tots els àmbits en què pot. No es tracta d'una discrepància de principis, més o menys explícita, és una autèntica persecució que deixa perplexa la diplomàcia de la majoria dels països occidentals, inclosos els Estats Units, França o Alemanya.

El cas és que Espanya arriba fins a l'extrem de boicotejar -des de fa almenys sis anys- la participació d'algun cantant kosovar al Festival d'Eurovisió. Madrid també ha donat ordres d'evitar que Kosovo pugui integrar-se a la UNESCO i s'ha ocupat, activament, d'impedir que els esportistes d'aquesta petita república participin en els Jocs de la Mediterrània que s'organitzaran l'any que ve a Tarragona. La paranoia espanyola ha arribat a l'extrem de vetar l'entrada a quinze metges anestessistes de nacionalitat kosovar que volien participar en un congrés de la seva especialitat a Barcelona.

Aquest dijous, una gran majoria de l'Europarlament han tornat a demanar, un cop més, que Espanya (més Eslovàquia, Romania, Grècia i Xipre) facin el favor de reconèixer Kosovo, fins i tot com a interès propi per facilitar la feina de l'Europol/Interpol contra el crim organitzat. I, una vegada més, Espanya ha tornat a dir que no, no i no... Com si aquesta negació obsessiva els resolgués alguna cosa a Catalunya.

I després diuen que la Generalitat malbarata diners en identitat.
Comentaris

envia el comentari