Sense nenes comtesses

"Les formes i l'essència que es desprèn de la resposta de la Casa Reial són exactament els motius pels quals els ciutadans d'aquest país han decidit assumir la responsabilitat del propi destí"

L'Ajuntament de Cervera ha condensat, en les quatre ratlles d'una carta, els termes de la confrontació de legitimitats en què ens trobem. La majoria de la corporació, de forma escrupolosament democràtica, va reclamar que la princesa Elionor -de nou anys d'edat- retornés el títol de comtessa de Cervera a la ciutat. Una distinció que la majoria dels regidors electes considera un excés de submissió i vassallatge a una monarquia "anacrònica i desfassada".

I aquesta monarquia ha confirmat la definició de l'Ajuntament negant-se a la petició al·legant que la princesa té dret al títol en virtut del seu "naixement" i que "ostenta amb molt d'orgull" tots els honors que li corresponen dinàsticament. El dret de sang d'una família concreta, per tant, queda per sobre de la voluntat democràtica expressada per les urnes.

Tot plegat, les últimes fanfarronades d'un règim que, per dalt, enllaça amb el franquisme per línia directa. Les formes i l'essència que es desprèn de la resposta de la Casa Reial són exactament els motius pels quals els ciutadans d'aquest país han decidit assumir la responsabilitat del propi destí. Sense nenes comtesses.
Comentaris

envia el comentari