Felip VI es preocupa de Felip VI

"A Espanya els partits no deixen cap espai d'interlocució a una monarquia basada, des de sempre, en poca cosa més que el culte a la personalitat"

És ben significatiu que fins i tot els defensors més radicals del règim del 78 siguin del tot incapaços de trobar-li alguna utilitat a Felip VI. Ningú no li atribueix cap funció ni cap iniciativa, fins el punt que Felip de Borbó està fent un paper d'estaquirot polític que, al capdavall, s'adiu perfectament amb la imatge tradicional d'aquesta família. A diferència del que ha passat a Bèlgica en les diverses ocasions en què ha estat molt difícil conformar majories, a Espanya els partits no deixen cap espai d'interlocució a una monarquia basada, des de sempre, en poca cosa més que el culte a la personalitat.

De fet, la circumstància actual és el segon episodi en què Felip VI demostra la inutilitat d'una institució essencial del règim del 78. El primer va ser la crisi política a Catalunya, un context en el qual una part de les elits catalanes esperaven alguna mena de gest o mediació que, simplement, mai no es va arribar a produir. Ja ni se'n parla.

En definitiva, tot indica que Felip VI només es preocupa de Felip VI. A aquestes altures ho sap fins i tot la seva germana.
Comentaris

envia el comentari