Olé?

"La fotografia d'un torero amb la seva filla als braços mentre toreja una vaquilla ha causat una tempesta a les xarxes, amb tota mena d'insults provinents, molt majoritàriament, de fora de Catalunya"

A un altre ritme, sota uns altres paràmetres, per unes vies diferents... La societat espanyola evoluciona -almenys en determinats aspectes- en un sentit semblant a la catalana. Hi ha mostres clares i recents: Per primera vegada poden apreciar-se esquerdes significatives, per exemple, en l'acceptació pueril de les virtuts suposadament extraordinàries de la monarquia espanyola. La irrupció de Podemos a molts ajuntaments ha implicat la transgressió dels tabús del règim del 78 i ja hi ha una onada de substitució de la simbologia monàrquica per un nomenclàtor civil més vinculat al mèrit que als privilegis.

Un altre símptoma inequívoc d'aquesta evolució és el rebuig creixent als espectacles amb toros. El primer que caurà és el Toro de la Vega, que cada cop té més dificultats per celebrar-se a causa d'un rebuig que a hores d'ara ja és massiu per part de la societat espanyola. Però això no és tot. Aquest dilluns, la fotografia d'un torero amb la seva filla als braços mentre toreja una vaquilla ha causat una tempesta a les xarxes, amb tota mena d'insults provinents, molt majoritàriament, de fora de Catalunya. El propi torero no semblava adonar-se de què l'acceptació social de la seva feina comença a ser marginal també a l'Espanya espanyola. Tant és així que el Defensor del Poble d'Andalusia -d'Andalusia!- ha amenaçat d'obrir un expedient contra aquest pare que toreja.

En definitiva, Catalunya està lluny del 78. Però Espanya, al seu ritme, també se n'allunya.
Comentaris

envia el comentari