Als indepes, ni aigua

"L'independentisme va començar a disparar-se quan molts catalans van constatar que la congelació ve de part de les dues Espanyes de sempre"

Encara recordo (i ho faig en veu alta sempre que puc des de fa anys) quan a Euskadi n'hi havia que deien als abertzales que abandonessin la violència perquè en democràcia, asseguraven, amb la paraula es podia defensar qualsevol causa. Era evident que es venia a dir que la independència, plantejada per la via pacífica era tan lícita de defensar com l'unionisme. Però això és fals. No a escòcia o al Quèbec, per exemple. Sí a Espanya. I sona ja molt insultant de fa temps també, l'estigmatització de l'independentisme, de la mà de partits que no són el PP i van de progres.

Ahir César Luena, secretari d'Organització del PSOE i aspirant a replicant de Pepiño Blanco en els seus bons temps amb ZP, va afirmar en roda de premsa, com emfàtic, que els socialistes no buscarien cap tipus de pacte amb els independentistes: "No vamos a buscar nunca, para nada, el apoyo de los indepdentistas. Nunca". El pobre. Com qui es justifica i pensa que queda la mar de bé per assegurar que no es relaciona amb una espècie d'assassí en sèrie. Estil Ciutadans, els altres teòrics regeneradors. Aquest és el nivell. Aquesta és l'esperançadora alternativa al PP i a Rajoy. Per apretar a córrer, oi? Ja és la cosa, ja.

Als indepes, ni aigua. Però sense ells ja poc els quedaria a PP i a PSOE. Poc que podrien mirar de dir o d'utilitzar, per exemple ara que no troben la manera de fer que algú investeixi els respectius candidats. I així és com el PP utilitza l'espantall de l'independentisme per agitar les remogudes aigües que corren dins el PSOE. Com quan Aznar utilitzava el tripartit contra Zapatero: "Zapatero es PSOE, que va federado con el PSC, que gobierna en Catalunya con ERC, que tiene de líder a Carod, que se reunió con Josu Ternera... Luego ZP es ETA".

L'embogiment anava per aquí, amb Catalunya i els independentistes servint com sempre per a tot, fent de nou de navalla multiusos de l'espanyolisme. I ara que els socialistes s'hi abonen, venint a dir que ells amb els indepes no pactaran res, per mirar de conjurar la idea que Pedro Sánchez està disposat a ben bé tot per mirar de governar, perquè sap que ara o és investit president o ha de marxar a casa camí d'una jubilació anticipadíssima.

En el seu poema Españolito, Antonio Machado deia: "Ya hay un español que quiere / vivir y a vivir empieza, / entre una España que muere / y otra España que bosteza. / Españolito que vienes / al mundo te guarde Dios. / una de las dos Españas / ha de helarte el corazón". L'independentisme va començar a disparar-se quan molts catalans van constatar que la congelació ve de part de les dues Espanyes de sempre.
Comentaris

envia el comentari