Pobres plurinacionals

"El ministeri de la plurinacionalitat que Iglesias vol regalar a Xavier Domènech ha generat una onada d'hilaritat a les xarxes, que immediatament han assignat al futur ministre la gestió de les botifarrades populars, Marededéus locals, càntirs de ceràmica, danses regionals i porrons de vi"

La proposta d'En Comú Podem cap a la tercera via ha quedat ridiculitzada en un temps rècord. El ministeri de la plurinacionalitat que Iglesias vol regalar a Xavier Domènech ha generat una onada d'hilaritat a les xarxes, que immediatament han assignat al futur ministre la gestió de les botifarrades populars, Marededéus locals, càntirs de ceràmica, danses regionals i porrons de vi. Com que Iglesias tampoc no li va donar cap contingut concret a l'invent, la cosa ha quedat com l'enèssima oferta de miralls i collarets del virrei castellà als indígenes crèduls i manipulables.

Però és que a sobre, per si fos poca la desgràcia, els quatre diputats de Compromís han abandonat el grup de Podemos (anomenat Grup Plurinacional únicament pels diputats catalans) per fidelitat a allò que van prometre en campanya als electors valencians. Una acció que ha deixat al descobert, encara més, l'escassa consistència política del que havia de ser "el grup parlamentari català més important del Congrés", en palaules del propi Domènech.

El fet és que els 12 diputats catalans són gestionats sense cap límit ni reserva per Pablo Iglesias i el seu entorn en les negociacions per conformar un govern a Madrid. O sigui, que a aquella dotzena de catalans ja només els queda un graó per mimetitzar-se completament amb els del PSC, i és rescatar aquell argument que mai no voten diferent perquè sempre estan d'acord amb allò que els proposen els companys de Madrid... Al tiempo, que diuen allà.
Comentaris

envia el comentari