Tenen un Puigdemont, a Madrid?

"Rajoy sembla Mas quan no volia fer el pas al costat i mostrava la seva resistència a formar part de la solució i no del problema"

Admeto que la resposta a aquesta pregunta no la tinc i que vistes les últimes jugades polítiques a les quals hem assistit, qualsevol vaticini és més especulatiu que cap altra cosa. Dit això. Dubto molt però que a Madrid puguin trobar un desllorigador, un Puigdemont, que desencalli la situació que permeti arrencar la nova legislatura sense haver de tornar a passar per les urnes. Ja sé que la situació no és ben bé la mateixa però hi ha moltes similituds. O potser sí, que finalment troben com desembussar la qüestió perquè són d'una altra pasta. Ja se sap que la casta… Però vist i sentit el que es cou per les seus dels partits, sembla que hores d'ara: el més calent és a l'aigüera.

El pacte d'esquerres per governar a Espanya PSOE+PODEM+IU amb abstencions i suports catalans i bascos ha passat d'estar molt verd a congelat. Sánchez es planteja obrir converses i negociacions, però no pas encara. O això diu, malgrat que per sota mà parla amb Ciutadans i es deu veure fins i tot amb el PP. Per tant, l'escenari que s'obre és el que poc o molt- té força semblances amb algunes diferències- amb el que ja vam viure a Catalunya. És a dir que Rajoy no s'aparti, es presenti al debat d'investidura, que li tombin la candidatura,-com és de preveure,- que es desgasti i que el PP es vegi obligat a proposar un altre candidat que després potser sí- qui sap- el PSOE podria abstenir-se en la seva possible investidura. Costa de creure però… Rajoy sembla Mas quan no volia fer el pas al costat i mostrava la seva resistència a formar part de la solució i no del problema. Perquè si altra vegada ningú mou les seves posicions ni un mil·límetre hi ha poc marge de maniobra.

A no ser que es trobi algú de dins del PP que estigui ben vist pel PSOE- o si més no que no els provoqui urticària pel discurs i pel posat- i puguin abstenir-se. Hauria de ser algú però que no estigui esquitxat per cap cas de corrupció- difícil! Perquè qui no hi té un amic i té un cunyat, d'imputat- i pugui encapçalar aquest govern amb garanties. Però dins un bloc monolític i uniforme de pensament conservador, unionista i de dretes és possible trobar algú de l'entorn del president en funcions i que encaixi amb aquest perfil? La Soraya, l'Alfonso Alonso, en Núñez Feijoo? O potser finalment, ens sorprendran amb un altre nom? O potser com que a Madrid tenen un altre estil de fer política no cal ni que m'ho pregunti si són capaços de trobar un Puigdemont perquè no és que no puguin és que ni volen trobar-lo. De fet creuen que ja el tenen i es diu Rajoy.
Comentaris

envia el comentari