El conte de la princesa comissionista

"El cas Nóos va sortir a la llum pública el 2011 i no ha estat fins ara que una majoria política ha decidit que l'Ajuntament de Barcelona li retiri la distinció"

Ha costat anys retirar la medalla d'Or de la Ciutat. Massa anys. El cas Nóos va sortir a la llum pública el 2011 i no ha estat fins ara que una majoria política ha decidit que l'Ajuntament de Barcelona li retiri la distinció. ERC i ICV ho van intentar diverses vegades, però no va ser fins ahir que Barcelona En Comú, PSC i Convergència van fer la passa endavant necessària per eliminar un privilegi que, des del mateix moment de la concessió, afectava la dignitat de la capital de Catalunya.

Afortunadament, la Barcelona de 2016 és molt lluny d'aquella ciutat del 22 de setembre del 1997. Aquell dia, l'alcalde -Pasqual Maragall- i totes les autoritats del país, reunits al Saló de Cent, van decidir que la Infanta Cristina havia "destacat pels seus extraordinaris mèrits personals i per haver prestat serveis rellevants a la ciutat". I, en un acte de submissió vergonyosament feudal, van oferir-li una distinció que la senyora Borbó i el seu marit comissionista van interpretar com una invitació més a la barra lliure social i econòmica.

Aquests dies és important recordar que hi ha persones que s'hi han deixat algunes plomes, defensant l'ètica i l'honorabilitat del Cap i Casal. Són moltes, afortunadament, però voldria destacar la valentia de Dídac Boza, un periodista que va tenir la capacitat autocrítica suficient per denunciar el vassallatge vergonyós d'un Ajuntament que va tenir la poquíssima vergonya de triplicar les xifres de barcelonins que van sortir al carrer el dia del casament Borbó-Urdangarin. Afortunadament, el conte de princeses s'ha acabat.
Comentaris

envia el comentari