Ordres de Barcelona

"Els 9 escons d'ERC i els 8 de Democràcia i Llibertat són completament estratègics per decantar la majoria parlamentària cap a un o altre costat"

Un dels patrimonis fonamentals del nou Govern català és que té a les seves ordres un conjunt de 17 diputats al Congrés. Els 9 escons d'ERC i els 8 de Democràcia i Llibertat són completament estratègics per decantar la majoria parlamentària cap a un o altre costat. No hi ha possibilitat d'evitar-los sense passar, forçosament, per la gran coalició entre el PP i el PSOE.

Ara comprovarem, per tant, fins a quin punt s'ha transformat la política catalana perquè, en condicions normals, un context d'aquest tipus generaria una subhasta a la baixa com les que es van organitzar en èpoques de Duran Lleida i Joan Ridao, especialment si el beneficiari d'aquesta competició fos el PSOE. Amb aquest sistema tan senzill de competència entre catalans el govern Zapatero va aprovar lleis com, per exemple, la de Dependència, de la qual se'n paguen les conseqüències financeres a hores d'ara. O la Llei d'Estabilitat, que va impulsar les primeres retallades.

Els grups que encapçalen Gabriel Rufian i Francesc Homs s'han de coordinar sense escletxes, sense agenda pròpia. Ho deia Joan Tardà durant la campanya: "Esperarem ordres de Barcelona". Per fi.
Comentaris

envia el comentari