Els ultres del món, per la unitat d'Espanya

"El Front Nacional francès ha demanat, oficialment, a la Comissió Europea que doni suport al govern espanyol per afrontar la crisi política catalana i s'ha arrenglerat explícitament amb les tesis de la diplomàcia espanyola"

El nou Govern català ha començat a tenir impacte internacional des del primer moment. Al marge dels mitjans de comunicació -que n'han parlat, i molt-, en aquesta fase del procés ja hi ha els primers indicis d'una batalla diplomàtica molt més incerta del que puguin preveure a Madrid.

D'entrada, el Front Nacional francès ha demanat, oficialment, a la Comissió Europea que doni suport al govern espanyol per afrontar la crisi política catalana i s'ha arrenglerat explícitament amb les tesis de la diplomàcia espanyola, considerant que la Constitució del 78 no es pot vulnerar i que Catalunya hauria de ser expulsada de l'UE en cas d'independència. Fins aquí, l'únic perjudicial per a Espanya és el suport de l'extrema dreta xenòfoba. Però l'afegit és demolidor: "Espanya es beneficia d'un suport financer europeu substancial", afirmen els ultres per justificar el seu dret a opinar.

En la posició contrària, els flamencs de la N-VA -el partit més votat de l'estat belga- han anunciat que farien caure el govern de Brussel·les en cas que es negués a reconèixer la República Catalana. La N-VA és un partit de centre dreta, molt progressista en aspectes socials. Es tracta del partit que governa Flandes i és un dels socis imprescindibles per tenir majoria parlamentària al govern belga. En definitiva, res a veure amb els ultres del Front Nacional.

La internacionalització definitiva del procés encara no ha començat, certament. Però ja hi ha símptomes de què és inevitable. 
Comentaris

envia el comentari