Puigdemont té la clau a Madrid

"Des d'aquest diumenge el Govern català té sota control directe dos grups parlamentaris al Congrés amb 17 diputats que seran d'or a l'hora de conformar majories"

I, quan van despertar, el dinosaure català encara hi era... Des de l'elecció de Carles Puigdemont, les elits político-econòmiques madrilenyes ja no poden ignorar que tenen un problema majúscul a Catalunya, amb una majoria parlamentària sòlida i un president políticament desconnectat del pujolisme i encarat directament cap a la construcció d'un estat català.

Puigdemont és la demostració del fracàs del règim del 78. Malgrat totes les febleses de la política catalana, ara resulta que, contra pronòstic, el problema d'articulació el tenen a Madrid. Els egoïsmes partidistes, els interessos mesquins, les travetes a la penombra i els dobles discursos han viatjat de Barcelona a Madrid de forma imprevisible fa només quatre o cinc setmanes. Per si fos poc, des d'aquest diumenge el Govern català té sota control directe dos grups parlamentaris al Congrés amb 17 diputats que seran d'or a l'hora de conformar majories. Puigdemont i Junqueras tenen la clau de la governabilitat a Madrid.

És tan clar que a Madrid impera l'egoïsme institucional que Felip VI ha trencat una tradició consolidada i ha preferit estalviar-se la fotografia amb Carme Forcadell.
La família Borbó està més per la salvació pròpia que no pas per empassar-se un gripau de les dimensions d'una imatge fraternal amb la majoria independentista del Parlament. En definitiva, no serà fàcil ni ràpid, però Catalunya ja no va perdent. La prova és que Puigdemont és fort i Rajoy, feble.
Comentaris

envia el comentari