L'últim president de la Generalitat afronta la Història

"L'acord entre Junts pel Sí i la CUP és la materialització política d'una aspiració popular que ve de tres segles, la consecució pràctica del que quinze generacions de catalans han considerat una utopia per la què valia la pena lluitar"

Carles Puigdemont serà l'últim president de la Generalitat... O fracassarà. Aquest és l'objectiu -titànic- de la majoria que es va activar un diumenge a la nit al Parlament de Catalunya: Crear un nou estat a Europa Occidental, una república amb un cap d'estat democràtic que respongui, únicament, davant del poble català. L'acord entre Junts pel Sí i la CUP és la materialització política d'una aspiració popular que ve de tres segles, la consecució pràctica del que quinze generacions de catalans han considerat una utopia per la què valia la pena lluitar. Puigdemont farà Història o desapareixerà d'ella.

Per tot això, el president Puigdemont complirà amb alguns rituals per última vegada -serà nomenat pel rei d'Espanya, per exemple-, però amb la voluntat d'utilitzar aquesta legalitat per crear-ne una de nova, la que emanarà del Parlament de Catalunya. Puigdemont haurà de sortir-se'n amb el que no han afrontat els seus 129 antecessors, Mas inclòs.

I un apunt de justícia. Aquests dies hem vist com marxaven dos expresidents. Un, Artur Mas, amb el que potser és el major capital polític de la història d'aquest país. I l'altre, José Montilla, anant a buscar a Madrid un escó de senador. A aquestes dues imatges no s'hi pot afegir res.
Comentaris

envia el comentari