Moments excepcionals, decisions excepcionals

"Gràcies President Mas. Gràcies CUP. Gràcies Junts pel Sí. Gràcies Assemblea. Gràcies als negociadors que s'han deixat la pell per aconseguir un acord imprescindible"

Gràcies President Mas. Gràcies CUP. Gràcies Junts pel Sí. Gràcies Assemblea. Gràcies als negociadors que s'han deixat la pell per aconseguir un acord imprescindible. Gràcies per creure fins l'últim segon en la capacitat col·lectiva del nostre país. Ha sigut in extremis, però ho hem aconseguit. Quan pensem en el país, sempre ens en sortim. Aquest acord era imprescindible. El temps ho demostrarà.

A contrarellotge, hem fet un pas de gegant. Tindrem president. Tenim un projecte. Tenim un full de ruta sòlid i clar. Tenim 72 diputats i diputades disposats a executar el mandant democràtic obtingut a les urnes el 27-S. Tindrem govern per fer la independència. I sabeu què? No en tenim prou. Volem més. Necessitem ser més. Podem ser més i serem inevitablement més. Perquè estem fent el que estem fent per passar de súbdits d'un Estat decadent a ciutadans d'un país socialment just i lliure. Estem aquí per fer un gran salt democràtic cap a la llibertat del nostre país, cap a la República de Catalunya.

No hi ha marxa enrere. Farem un procés constituent inclusiu i participatiu. Molts ja sabem que el poble de Catalunya té només un camí si vol sobreviure i és la seva independència. Els qui encara en dubten s'hauran de posicionar clarament sobre si volen realment la justícia social o volen seguir enganyant-se pidolant per un referèndum que mai l'Estat espanyol autoritzarà. Ningú ha dit que serà fàcil i ningú ens ajudarà si nos ens ajudem nosaltres mateixos. D'aquestes agòniques negociacions n'hem d'aprendre unes quantes coses. Primer: no hi ha mal que per bé no vingui. Segon: mai hem de tirar la tovallola abans d'hora, mai. Tercer: la generositat és el camí per un país de tothom. Quart: quant sumem enlloc de restar i posar creus, hi guanya tothom. Cinquè: el sentit de la responsabilitat és obligatori.

Avui ho celebrarem. Però demà comença una feina titànica; hem d'aixecar el país. Tenim un gran equip per fer-ho possible i per fer-ho bé perquè ho farem junts, sumant per totes bandes. Donem-nos les gràcies avui i quan tornem a barallar-nos, no oblidem mai perquè fem el que fem i per qui ho fem. Si mai dubteu, tornem a mirar-nos als ulls tantes vegades com faci falta. A pencar com mai. Som-hi.
Comentaris

envia el comentari