Negociaven lents perquè anaven lluny

"El nou president heretarà un pacte ja fet entre CDC i ERC i, per tant, molt ràpidament podrà nomenar un Govern acordat i eficaç que començarà a treballar de forma immediata"

A partir d'avui, ja ningú no pot dubtar de la voluntat d'independència d'una majoria de 72 diputats del Parlament de Catalunya. Un grup de representants electes que, des del 27 de setembre, estan mandatats per iniciar un procés de desconnexió. El nou president heretarà un pacte ja fet entre CDC i ERC i, per tant, molt ràpidament podrà nomenar un Govern acordat i eficaç que començarà a treballar de forma immediata.

Com passa només en alguns moments de la història, l'acord del 9G ha tingut ingredients de grandiositat. Artur Mas abandona la presidència del país sense haver estat derrotat mai, ni tan sols en les dues eleccions que van donar pas a un tripartit. A més, té l'autoritat -i els instruments- per refundar completament l'espai del centre dreta catalanista, imprescindible per afrontar el procés d'independència amb garanties de victòria.

I la mateixa talla ha demostrat moltíssima gent dins la CUP. D'entrada, perquè mitja organització ha empès, decisivament, perquè al final el partit hagi prioritzat la independència per sobre dels prejudicis ideològics. I, al capdavall, la meitat guanyadora ha acabat acceptant que no hi ha procés de transformació social sense un estat que el garanteixi. Al final, era veritat. Aquesta negociació anava lenta perquè anava lluny.
Comentaris

envia el comentari