Mas és el de menys

"El màxim que oferia Anna Gabriel és una certa tolerància cap a una CDC escapçada i incardinada en aquest projecte ideològic"

Finalment, ha quedat clar que el problema de la CUP amb la investidura té més aviat poc a veure amb la persona d'Artur Mas i, per contra, està estretament relacionat amb l'estratègia de fons de la CUP. Anna Gabriel va revelar ahir públicament que han mantingut converses paral·leles amb Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP) i que, com a partit, estan especialment  interessats en desplaçar el centre de gravetat política cap a una aliança entre la CUP, ERC i CSQEP i d'altres sectors de l'esquerra política i social. El màxim que oferia Gabriel és una certa tolerància cap a una CDC escapçada i incardinada en aquest projecte ideològic.

És una visió. Arribar a la independència des de la destrucció -o, almenys, inhabilitació- del centre-dreta catalanista i eixamplar les bases respecte a d'altres sectors allunyats de l'independentisme, però que accepten, ni que sigui nominalment, el dret a decidir. Anna Gabriel va estar més explícita que mai i va reconèixer que aquesta estratègia era discutida per molta gent dins de la CUP, però què, al final, serà la que s'aplicarà. Fins i tot assumint el risc d'una davallada electoral.

El temps dirà quines conseqüències comportaran les decisions d'aquesta mitja CUP que s'ha imposat. Però que quedi clar que el no a Artur Mas no és tan trivial com vetar una persona. És una opció, legítima i rotunda, per prioritzar el pacte amb Colau-Iglesias.
Comentaris

envia el comentari