Un militant no ha d'aturar un país

"Cal trobar la manera que l'independentisme català no anul·li la pròpia victòria"

La pregunta essencial és si la independència s'ha de fer des d'un bloc interclassista o, per contra, el que és decisiu és buscar aliances exclusivament a l'esquerra. I la resposta dels militants de la CUP ha estat salomònica, una meitat vol avançar en un sentit i, l'altra, en l'altre. O sigui que tres mesos de negociacions han servit per poca cosa més que per desprestigiar el procés d'emancipació nacional d'aquesta societat. No hem arribat a fer el ridícul simplement perquè no hem arribat a fer res.

Cal prendre una decisió. A qualsevol país, per bananer que sigui, és inimaginable que es faci impossible fer un govern per la voluntat d'un sol militant, al marge del partit que fos. Ara, per tant, és el moment de la valentia, del compromís, de l'acció. I també de la imaginació. Aquest país no es pot quedar sense direcció institucional perquè, objectivament, el moment històric és massa important. Cal prendfre decisions. I, per cert, Catalunya tampoc no es pot quedar sense la CUP. És vital trobar la manera de preservar l'ancoratge nacional de esquerra anticapitalista, ara en gran part dins la CUP.

Tot és molt difícil i hi ha poc temps. Dies, només. Però cal trobar la manera que l'independentisme català no anul·li la pròpia victòria. Pitjor que una injustícia, seria una estupidesa.
Comentaris

envia el comentari