Cupaires vells, cupaires joves

"Els més joves són, majoritàriament, propensos a privilegiar la ruptura amb el sistema i, per contra, els més grans tenen tendència a jerarquitzar l'objectiu de la independència"

Aquests dies ens hem fet ressò del debat -intensíssim- que hi ha a l'interior de la CUP. No n'hi ha per a menys, perquè la decisió d'investir -o no- Artur Mas va molt més enllà d'una conjuntura política concreta. És una opció que, sigui quina sigui la decisió final, tindrà conseqüències molt importants de cara al futur d'aquest país. Diumenge se la juguen els militants de la CUP, però també una societat sencera.

No es pot aplicar un criteri absolut, però la clivella entre els partidaris i els detractors d'investir Artur Mas passa bastant per entremig de les generacions. Els més joves són, majoritàriament, propensos a privilegiar la ruptura amb el sistema i, per contra, els més grans tenen tendència a jerarquitzar l'objectiu de la independència. Diuen els qui coneixen l'organització que la ratlla són els quaranta anys, més o menys. I aquesta dada és significativa.

Diumenge ho sabrem, però la clau és la Història. Els uns -potser per edat- pensen que aquesta és una oportunitat única, la millor en tres segles, de crear un Estat Català. Els altres consideren que n'hi haurà una altra, posterior i més efectiva, si es prioritzen les aliances d'esquerres. Ningú no té una bola de vidre, això és cert, però sí que hi ha perspectives més curtes i més llargues.

Bon Nadal!
Comentaris

envia el comentari