La CUP al País del FLA

"Tres dels quatre supòsits a votació engeguen a pastar fang l'acord negociat. Encara més, una de les possibilitats que es plantegen és pur cinisme"

Després de tres mesos de negociacions, els diputats de la CUP van i es desentenen del document que han estat negociant, de forma esgotadora, les delegacions de Junts pel Sí i ells mateixos. Unes converses en les quals els cupaires han aconseguit victòries tan vistoses com la liquidació del projecte de Barcelona World -una de les batalles en les quals la CUP s'hi ha implicat més a fons- o l'accés universal a la sanitat, sense que això depengui ni de l'empadronament ni de la condició d'afiliat. Hi ha tota mena de mesures, molt detallades, sobre les quals s'hi deuen haver cremat les pestanyes tant una com l'altra delegació. Sovint es tracta de propostes realistes, fins i tot per al País del FLA.

Doncs tota aquesta feina pot quedar liquidada, de cop, un diumenge a la tarda. De fet, tres dels quatre supòsits a votació engeguen a pastar fang l'acord negociat. Encara més, una de les possibilitats que es plantegen és pur cinisme, perquè donar els dos vots per investir Mas, de franc, i, en paral·lel, llençar a les escombraries, per exemple, el pla de rescat per a les persones afectades amb la Síndrome de Sensibilitat Central és pura perversió política i social. Quin sentit té, aquesta proposta, si no és per donar pas a una legislatura infernal?

En definitiva, hi ha l'oportunitat -inesperada- d'aprofitar a fons el desgavell polític que s'ha instal·lat a Madrid, amb un règim en descomposició i unes elits en estat de xoc. Quatre mil persones poden fer política gran a Sabadell, acceptant responsabilitats i assumint les contradiccions que calgui o, per contra, quedar-se en el confort dels discursos buits i els punys alçats. Aquest país no s'emanciparà des de la comoditat, sinó des de l'acció.
Comentaris

envia el comentari