Un país dins d'una assemblea

"Volen aprofitar la primera conjuntura favorable en tres segles per tirar endavant un projecte que ha estat una utopia per a quinze generacions"

Hi ha molta gent que està treballant perquè l'assemblea de la CUP d'aquest diumenge doni pas a un Govern que permeti aprofitar a fons els 72 diputats independentistes que conformen una majoria absoluta clara i indiscutible al Parlament. Són gent valuosa, perquè avantposen l'emancipació d'aquest país a la tàctica curta i, sobretot, els tinc admiració democràtica perquè lluiten perquè la CUP voti un president en el qual no creuen, però sí respecten. Són gent que està en una batalla sorda per acreditar tants assistents com sigui possible, per mobilitzar la gent que viu lluny, les persones que tenen responsabilitats laborals o familiars o els militants que fa temps que estan allunyats del primer cercle de l'activisme polític. Tot plegat perquè volen aprofitar la primera conjuntura favorable en tres segles per tirar endavant un projecte que ha estat una utopia per a quinze generacions.

Aquesta gent hi és. Com també hi són els que, per raons oposades, treballen a fons per deixar fora de joc Artur Mas, perquè creuen en una estratègia que no deixa de ser igual de legítima que l'altra. El que ja no és tan nítidament democràtic és que el futur d'aquest país passi per una assemblea, per nombrosa que sigui. Perquè una reunió d'aquest tipus és políticament molt vulnerable i en tots els casos depèn del sistema d'acreditacions, dels moviments dels diversos grups de pressió interna i de la capacitat d'arrossegament personal dels diversos lideratges locals i de partit.

Insisteixo, hi ha molta gent que es consideren inequívocament d'esquerres però que s'esforcen, a fons, per jerarquitzar la independència com a objectiu tan a curt termini com sigui possible. Fins i tot sembla que poden guanyar. Però per a una altra ocasió estaria bé que tant els processos de negociació com els mecanismes de decisió fossin molt més transparents i comprensibles per al comú de ciutadans d'aquest país.
Comentaris

envia el comentari