#PressingPSOE

"La petició al PSOE adquireix una rellevància històrica notable, perquè implica la derrota ideològica de l'esquerra espanyola per primera vegada en temps de democràcia"

Tota la premsa de Madrid i el conjunt de les elits del sistema tenen com a objectiu immediat que PP i PSOE salvin el règim del 78 amb un pacte més o menys explícit però que, sobretot, sigui estable. Concretament, exigeixen que el PSOE s'autoapliqui alguna cosa semblant a un suïcidi ritual i permeti que Mariano Rajoy sigui president del govern espanyol, per més que que el hashtag del PSC hagi estat #FemForaRajoy. D'una o altra manera, la petició al PSOE adquireix una rellevància històrica notable, perquè implica la derrota ideològica de l'esquerra espanyola per primera vegada en temps de democràcia. Ni socialistes ni obrers, clar i castellà.


Tot i així, queda clar que al PSOE les elits econòmiques li exigiran fidelitat absoluta als seus interessos i un compromís, públic i explícit, amb el sistema polític que va derivar de la transició. En moments d'emergència com aquest els qui manen realment no poden permetre que els socialistes espanyols experimentin políticament amb un govern d'esquerres que, a més, depengui de Podemos i el sobiranisme català. La borsa ha baixat, i això acostuma a ser una excusa esplèndida per empassar-se gripaus com el de promoure una reedició de la presidència de Mariano Rajoy.


En qualsevol cas, el fet és que, posats davant la supervivència, PSOE i PP no són res més que dues versions complementàries d'un mateix sistema polític. El #PressingPSOE, en un sol dia, inunda totes les portades, senyal d'on és i què significa el poder real.
Comentaris

envia el comentari