Salvem TV3

"A Catalunya, deixar fora de combat TV3 és provincianitzar la informació política, que queda en mans de les privades amb seu a Madrid"

Aquest dimarts Carme Chacón va traspassar una gran línia vermella. La cap de llista del PSC va preferir participar com a tertuliana a la nit d'Antena 3, a San Sebastián de los Reyes, que presentar-se als estudis de Sant Joan Despí, el matí següent, per ser entrevistada a TV3. Això diu molt del vincle de Chacón amb els seus electors, evidentment, però encara diu més del paper marginal que està adquirint la televisió pública catalana en cada procés electoral. Una entrevista a TV3 ja és residual.

I això no és culpa de Televisió de Catalunya, ni dels seus professionals. El que passa és que TV3 no està autoritzada a decidir les característiques dels seus debats, no pot assajar nous formats de seguiment de la informació política, està obligada a comprimir les entrevistes als candidats, forcen els seus periodistes a informar a través dels blocs electorals, s'obliga els editors a acceptar el senyal realitzat que envien els propis partits des dels mítings... Els partits estan expulsant del mercat informatiu les televisions públiques. TVE ja no pinta res, i TV3 fa temps que recula.

A Madrid, aquesta aposta dels partits per les privades és cinisme. Però només això. A Catalunya, deixar fora de combat TV3 és provincianitzar la informació política, que queda en mans de les privades amb seu a Madrid, amb 8TV com a simple complement. Per això els blocs electorals són una estructura d'estat, però de l'altre. Del de sempre.
Comentaris

envia el comentari