Mòmia contra mòmia

"L'intercanvi final sobre Catalunya ha estat una simple competició per semblar una mica més espanyol que l'altre interlocutor"

Se'ls en fot tot. Malgrat els precs i la insistència de Manuel Campo Vidal, a Pedro Sánchez i Mariano Rajoy no els ha donat la gana de parlar de Catalunya en l'últim debat d'aquell bipartit que es va dissenyar el 1978. No hi ha hagut manera i, de fet, l'intercanvi final sobre Catalunya ha estat una simple competició per semblar una mica més espanyol que l'altre interlocutor. No hi ha solució, ni tampoc no es busca, malgrat que Josep Antoni Duran Lleida i Carme Chacón han convertit en lema de les seves campanyes una tercera via que descarten no ja el PP i el PSOE, sinó qualsevol espectador de la Sexta.

Al marge d'això, el debat cara a cara ha estat l'últim frau als ciutadans d'una llarguíssima història de manipulació informativa que ha treballat, incansablement, per infantilitzar els ciutadans espanyols i evitar, com fos, un aprofundiment democràtic que posaria en qüestió els límits que encara imposen els pactes de finals dels anys setanta. El PP i el PSOE han entrat, de ple, en aquella estètica oblidada del blanc i negre, del No-Do franquista.

Ja veurem què passa diumenge vinent. Però queda clar que ni Pedro Sánchez ni Mariano Rajoy no van ni un mil·límetre més enllà del que van pactar Carrillo, Suárez, González i Fraga. Es conserven, d'acord, però com es conserven les mòmies egípcies.
Comentaris

envia el comentari