Duran i Chacón el necessiten a vostè

"Chacón-Duran, Duran-Chacón. Tots dos arriben a aquest 20 de desembre amb una trajectòria paral·lela i una necessitat personal: Sobreviure"

La decisió més incompatible entre Carme Chacón i Josep Antoni Duran Lleida és el pentinat. Per la resta, són dos polítics pràcticament indistingibles. A cap dels dos se'ls recorden ni cinc minuts de pausa en la conspiració permanent dins del propi espai polític, en la utilització crònica dels mitjans de comunicació per fer-se un forat en les curses -obsessives- per arribar al despatx d'un ministeri o a dalt de tot d'una llista electoral. Són dues gotes d'aigua, idèntiques, dins de l'estany reclòs del règim del 78.

Una petita diferència és que Carme Chacón sí que ha aconseguit asseure's en un parell de butaques ministerials. La primera vegada com a ministra d'Habitatge en plena bombolla immobiliària. D'aquella època se'n recorden dues decisions; la primera, fomentar els minipisos -d'entre 30 i 45 metres quadrats- per als joves i la segona posar en funcionament deu jutjats especialitzats en "agilitzar els desnonaments". Més tard, a Defensa, va protagonitzar una fotografia lluïnt avançada gestació mentre passava revista als soldats i va decidir la retirada de les tropes espanyoles de Kosovo perquè Espanya en represàlia per la declaració d'independència.

Duran, per contra, no ha aconseguit mai un ministeri. Però sí que ha donat suport gairebé a qualsevol cosa que hagin proposat els governs de Zapatero i Rajoy, des de la primera retallada de Zapatero, el 2010, fins al Reial Decret de Mesures Econòmiques Urgents de Rajoy, el 2012. Des d'aleshores, la seva activitat principal ha estat fer descarrilar el procés d'emancipació nacional del país que figura a les sigles del seu partit. Per la resta, viatges a compte de la Comissió d'Exteriors del Congrés i suite al Palace.

Chacón-Duran, Duran-Chacón. Tots dos arriben a aquest 20 de desembre amb una trajectòria paral·lela i una necessitat personal: Sobreviure. Per això el lema de campanya de Carme Chacón és "Som la solució" i el de Duran és "Solucions". No us equivoqueu, no ofereixen solucions, les demanen per a si mateixos. Com sempre.
Comentaris

envia el comentari