Fem el 2 a 0

"Ens agradi o no, aquestes eleccions són una nova oportunitat per guanyar a les urnes"

El 20-D, no està en joc la sobirania del poble de Catalunya. Està en joc el grau de bel·ligerància d'un Estat miserable que es maquilla cada dia amb una democràcia de baix cost. Si haguéssim de fiar-nos de les enquestes i de les paraules dels defensors de la sacro-santa Constitución, diria que aquesta bel·ligerància està molt lluny d'apagar-se. Jo no me'n fio de les enquestes. Em fio de les urnes i dels demòcrates, no dels qui neguen la democràcia.

Ho torno a repetir pels qui no ho han entès encara: el 27-S vam votar majoritàriament a favor de la independència i d'un procés constituent que ens ha de dur a l'establiment de la República de Catalunya. Tenim un mandat democràtic i l'hem de complir per justícia social, per dignitat, per coherència, però també per enfortir les arrels democràtiques del nostre país. La independència és la revolució.

Gairebé tres mesos després del 27-S, amb el rerefons d'unes intenses, llargues però vitals, negociacions entre les formacions polítiques que dibuixen aquesta inequívoca i ampliable majoria independentista al Parlament, tornem a viure una campanya on les forces dependentistes ens intenten fer creure, barroerament, que votar divideix i que no hem guanyat un plebiscit que en tot moment negaven. Deixem-ho estar. Ells si que han sortit a l'atac malgrat anar perdent, mentre nosaltres debatem si hauríem d'anar a votar en unes eleccions espanyoles o si és millor quedar-nos mirant la porteria. Tot legítim; però no deixaria de ser un greu error prescindir de l'única arma que tenim a Catalunya: les urnes.

Com pot ser que els que s'escandalitzen amb la forta pujada de l'extrema dreta francesa estiguin disposats a quedar-se a casa diumenge que ve i regalar, en una safata, la imatge de Catalunya al jacobinisme més ranci de C's? Sincerament, no m'entra el cap. No oblideu que estarem votant les persones que defensaran, també a Madrid, tot el que decideixi el nostre Parlament sobirà, el mandat democràtic del 27-S, el nostre vot. No podem regalar cap tipus de poder als qui volen acabar amb el nostre afany de decidir com a poble.

Ens agradi o no, aquestes eleccions són una nova oportunitat per guanyar a les urnes. És una oportunitat per a l'independentisme d'enfortir el procés de desconnexió de l'Estat espanyol. A hores d'ara, qui gestiona els nostres impostos és la Hisenda espanyola del senyor Montoro, qui no s'arronsa a l'hora de titllar-nos d'insolidaris. I fins que no recaptem íntegrament els nostres impostos, mentre ataquen la nostra gent, haurem d'anar a Madrid a defensar el fruit del nostre esforç i el mandat democràtic del Parlament de Catalunya. Perquè ningú regala res als catalans i a les catalanes. Tot al contrari; paguem interessos pels nostres propis diners i encara ens hem de justificar.

La nota positiva d'aquesta campanya del 20-D és que ens estem adonant de la tasca titànica que tenim al davant per a fer efectiu el nostre desig de justícia social, de fraternitat i de plena llibertat. Per bé que el nostre estimat Quim Arrufat hagi deixat anar que en cas de votar optaria per a En Comú Podem, enlloc d'insultar-lo o de titllar-lo de traïdor, el 20-D anem a depositar una papereta inequívocament independentista a l'urna.

Si milions de persones hem sortit al carrer durant cinc anys consecutius per fer possible allò que semblava impossible, no tinc cap dubte que hem d'omplir les urnes d'independència el 20-D. Si mai us desanimeu, penseu en el FLA, en els blocs electorals, en la vostra participació a la indemnització dels projectes forjats a la llotja del Bernabeu, en les lleis catalanes sobre l'impost bancari o la pobresa energètica tombades pel TC, en la vostra quota d'autònoms, en la supèrbia de la MILF de Miami i dels desnonaments, en el calb que no vol perdre la seva suite al Palace, en el Ministro de lo Anterior, en l'IBEX-35 i el seu conill taronja, en el somriure de perdonavides de la Soraya... Us animareu molt ràpid. Vinga, anem pel 2-0. I no tingueu cap dubte, Junts pel Sí i les CUP sabran fer el 3-0.
Comentaris

envia el comentari