#ForaBlocs

"Aquests dies, candidats com Gabriel Rufian o Xavier Domènech han hagut de passar per entrevistes de format microscòpic a TV3 de resultes de la decisió de la Junta Electoral Central"

N'hi ha prou amb la imposició dels blocs electorals per calibrar el nivell de qualitat de la democràcia espanyola. Aquests dies, candidats com Gabriel Rufián o Xavier Domènech han hagut de passar per entrevistes de format microscòpic a TV3 de resultes de la decisió de la Junta Electoral Central, que ha donat la raó a un recurs del PP que exigia l'aplicació de quotes matemàtiques en la cobertura periodística de la campanya electoral.

No és només això. El PSOE envia les imatges dels propis mítings produïdes pel mateix partit, amb el desvergonyiment afegit que el lema de campanya apareix sobreimprès dins dels videos d'informació que es veuen obligats a muntar els soferts periodistes dels mitjans públics. El PP fa exactament el mateix des de fa molts anys, fins el punt que no deixen entrar els equips de televisió a la majoria dels actes de partit.

Això ha fet que la informació política hagi derivat cap als mitjans privats, els únics que poden actuar amb una relativa llibertat. El debat de la Sexta és un exemple de com deixar fora de joc les televisions públiques a partir de les decisions dels partits que gestionen o pretenen gestionar, justament, allò públic.

Una campanya més, un abús més. Per dignitat ciutadana, democràtica, periodística i de país: #ForaBlocs.
Comentaris

envia el comentari