Catalunya en 17 minuts

"Finalment, algú s'ha atrevit a fer la gran la pregunta a Madrid"

Finalment, algú s'ha atrevit a fer la gran la pregunta a Madrid. Aquest dilluns, al debat de la Sexta, per primera vegada els moderadors es van deixar arrossegar per l'obvietat i van preguntar als quatre partits per quina raó a Catalunya no s'hi pot convocar un referèndum com l'escocès. La resposta (Constitució!!!) no va anar més enllà, però la simple formulació del referèndum devia sorprendre centenars de milers d'espectadors, impactats per l'atreviment periodístic. Espanya no és totalment immune a la democràcia, ves per on.

En total van ser -només- disset minuts de debat sobre Catalunya que, això sí, es van quedar dins del perímetre dels principis canònics del nacionalisme espanyol. Però, de tota manera, cal reconèixer l'esforç de Pablo Iglesias que, impulsat per les enquestes a Catalunya, va atribuir-se un maragallisme avançat que devia sonar a xinès a la immensa majoria de la respectable audiència de la privada de moda. Iglesias és l'únic que s'ha pres seriosament la reforma de l'estat espanyol, encara que sigui després de destrossar la campanya electoral de Catalunya Sí que Es Pot.

Al capdavall, Iglesias i Rivera competeixen per capturar l'herència del catalanisme polític a Madrid. Ciutadans vol assumir la funció de lobby que deixa lliure l'habitació buida del Palace i Iglesias, pel seu compte, intenta recuperar la tradició del PSUC/PSC com a palanca electoral estable. "Nos mueve el idealismo", va dir Soraya Sáenz de Santamaría. I no va caure cap focus.
Comentaris

envia el comentari