El problema no són els hipsters

"El missatge és senzill i cert: hi ha públics ben diversos que poden optar per fer confiança al PP"

El vídeo del PP que crida a votar-lo sense prejudicis (amb un hipster de protagonista) ha estat una molt bona idea del seu equip, encapçalat pel cap de campanya Jorge Moragas. El missatge és senzill i cert: hi ha públics ben diversos que poden optar per fer confiança al PP. I ha estat una molt bona pensada, la manera de projectar-ho, amb una peça que juga amb l'humor, perquè annexa una sèrie d'idees a la imatge al PP que, ni que sigui generant l'efecte de la polèmica o de la mofa o de la incredulitat, acaba donant publicitat a allò que els de Rajoy volen remarcar: que els vota gent molt diversa. És el típic d'un partit catch all. Allò que tenen seriosament amenaçat tant PP com PSOE a Espanya i Convergència a Catalunya. El PSC ja fa bastant de temps que no es pot sentir amenaçat per aquest front, ja que va perdre'n la condició fa dies, i així està. El problema, per tant, no són els hipsters. Agradi o no el PP o el PSOE, hi ha gent així que els pot votar, igual com gent molt diferent d'ells i altres tribus urbanes vàries.

El problema, sobretot respecte del PP i del PSOE, és que els seus votants, malgrat totes les seves diferències no han demostrat que aquestes existeixin respecte del seu discurs amb Catalunya. No amb fets palpables i amb una manera de procedir i de respectar Catalunya, la seva identitat, la seva diferència i el dret dels seus ciutadans (siguin independentistes o no) a ser tractats justament per exemple des d'un punt de vista fiscal.

Aquest és el gran problema que tenen damunt la taula respecte de Catalunya i el que pot fer que el PP pugui esdevenir aquí una espècie d'extraterrestre en les eleccions del 20-D mateix. El PSC, per la seva banda, que havia regnat en aquest tipus de comicis durant molt de temps, tindrà problemes per assegurar-se un sòl electoral mínimament digne que honori la seva trajectòria. Malgrat això, també és cert que els partits independentistes passen per un moment on també és difícil que ens venguin que tenen o poden atraure votants molt diferents que optin per un model de nou país i per la construcció d'un nou Estat amb força, i entenent que aquesta batalla també es lliura a Madrid i en les eleccions del 20-D.

De moment, pel que fa als partits catalans, discursos com el del vídeo dels hipsters del PP, d'aquells que sorpenen, que generen expectativa de suma i que poden jugar a la integració de diferents públics en positiu, no n'he vist. No de creïbles o de mínimament cridaners. I aquest, per als qui creuen en la independència, sí que és un problema.
Comentaris

envia el comentari