Molt poca Audiència, però molt Nacional

"El mateix dia que Estrasburg obre una via de qüestionament jurídic, l'Audiència Nacional decreta que Arnaldo Otegi no podrà presentar-se a les eleccions basques de l'any que ve a través d'una inhabilitació totalment arbitrària"

El Tribunal d'Estrasburg ha admès a tràmit una demanda per possible parcialitat de l'Audiència Nacional de Madrid contra Arnaldo Otegi, que porta sis anys empresonat. És un fet rellevant i molt significatiu perquè aquesta instància judicial basa el seu prestigi, justament, en la utilització de criteris molt restrictius a l'hora d'admetre demandes que van contra els estats. Doncs bé, el mateix dia que Estrasburg obre una via de qüestionament jurídic, l'Audiència Nacional decreta que Arnaldo Otegi no podrà presentar-se a les eleccions basques de l'any que ve a través d'una inhabilitació totalment arbitrària.

Políticament, a l'estat espanyol no li convé que Otegi sigui candidat i, directament, ho impedeix. Aquesta és la legalitat espanyola, la que convé a les elits de Madrid. La mateixa que permet imputar el president de la Generalitat o donar per bons tots els abusos de poder, com impedir que es paguin les factures dels medicaments que dispensen els farmacèutics que tenen la mala sort de treballar a Catalunya.

Aquesta legalitat és l'embut que serveix per permetre-ho tot a alguns i negar-ho tot a molts. L'última barricada d'un règim decrèpit que té per estratègia el cop de puny damunt la taula. En fi, almenys Otegi sortirà de la presó, encara que no se sàpiga ben bé per què hi va entrar.
Comentaris

envia el comentari