Mas o març?

"Un Govern CDC-ERC -amb Mas o sense- que depengui de la CUP ho tindrà molt malament per resistir qualsevol crisi, per petita que sigui"

La gran paradoxa és que els 72 diputats són allà, però tots els escenaris són negatius, en una o altra mesura. A hores d'ara, ja queda clar que una investidura d'Artur Mas només es farà en una data molt extrema i amb grandíssims recels per part de la CUP.. Això, com és obvi, generararia un Govern d'una extraordinària feblesa, a mercè del suport exterior dels deu diputats cupaires. D'altra banda, una eliminació política d'Artur Mas donaria com a resultat un Govern igual de fràgil, però amb l'afegit d'amplíssims sectors de CDC en total desacord amb l'estratègia.

Un Govern CDC-ERC -amb Mas o sense- que depengui de la CUP ho tindrà molt malament per resistir qualsevol crisi, per petita que sigui. Què passarà quan els Mossos estomaquin uns manifestants que tomben contenidors? Qui sostindrà al Parlament les restriccions pressupostàries inevitables en una administració sotmesa a l'assetjament del FLA que arriba -o no- de Madrid? Si la DUI no té prou suport, com resistirà una administració autonòmica exhausta?

Però és que l'altre escenari encara és pitjor. Unes eleccions al març certifiquen un fracàs estrepitós de l'independentisme, incapaç d'entendre's amb si mateix. Això, sense comptar la fugida inevitable dels independents de JxS, que se'n tornarien a casa més que escaldats i la desmobilització general del vot independentista menys militant. CDC i ERC haurien de competir per -almenys- el lideratge del catalanisme polític, amb opcions reals de govern per a una àmplia coalició unionista/oportunista. El procés quedaria, si no destruït, sí congelat per a una llarga temporada. I la guerra civil dins de l'independentisme entraria en fase aguda.

Tot plegat, molt lluny del que s'oferia i s'esperava la nit del 27-S. El plebiscit es pot acabar perdent lluny de les urnes.
Comentaris

envia el comentari