El terrorisme més terrorista

"Els líders occidentals s'han de prendre seriosament, d'entrada, la resolució de la crisi de Síria. Pel patiment d'aquí, però també pel d'allà"

Val la pena llegir el comunicat de l'Estat Islàmic. A banda del to volgudament fanàtic, els que l'han redactat -en àrab i francès, molt significativament- intenten traslladar el terror al conjunt de la població europea, amb la intenció d'impactar el màxim possible en l'opinió pública. El destí del text no són les seves files ideològiques, ni els combatents a Síria o l'Afganistan, sinó els ciutadans occidentals. Tots ells. Per això qualifiquen de "croats" les víctimes innocents, considerant soldat de la Cristiandat qualsevol ciutadà de París i, per extensió, el de qualsevol estat que ells decretin com a adversari. Si els assistents a un concert o els clients de la terrassa d'un bar són enemics actius, la guerra passa a ser total. I el terrorisme, també.

Per això també intenten deslegitimar el sistema democràtic europeu. D'aquí que un simple partit de futbol sigui considerat una cerimònia "entre dos països croats" i el president de la República, François Hollande, sigui denigrat fins a la condició d'"imbècil" que no és capaç de garantir la seguretat dels seus ciutadans al cor de "la capital de les perversions i l'abominació". L'Estat Islàmic es col·loca per damunt d'Occident i la democràcia queda reduïda a la condició de Cristiandat.

"Aquest atac no és més que l'inici de la tempesta", diuen. Els líders occidentals s'han de prendre seriosament, d'entrada, la resolució de la crisi de Síria. Pel patiment d'aquí, però també pel d'allà.
Comentaris

envia el comentari