Dues tasses cap a Madrid

"Els diputats catalans seran aïllats políticament i ignorats parlamentàriament, o sigui que, en justa correspondència, han de fer el possible per entorpir les maniobres d'uns partits que neguen el projecte polític majoritari al Parlament de Catalunya"

El catalanisme polític, sota les sigles que sigui, ja no hi té res a fer al Congrés dels Diputats. El peix al cove fa anys que es va acabar i no hi ha símptomes de cap tipus de negociació que tingui a veure ni tan sols amb el dret a decidir. Si el resultat del 20 de desembre és una majoria PP-Ciutadans, el blindatge polític del règim del 78 es reforçarà encara més, que ja és dir. I una hipotètica coalició PSOE-Ciutadans deixaria el dossier català en mans de Carme Chacón i Albert Rivera, amb la pressió, des de l'estructura del PSOE, de Susana Díaz. Cap enquesta li dóna a Podemos la força necessària per derrotar quaranta anys de transició.

Tot plegat, fa que els partits independentistes busquin l'opció més pragmàtica possible per eixamplar els resultats. Es tracta d'ocupar la màxima quantitat d'escons per posar difícil la constitució d'una majoria estable a Madrid. Els diputats catalans seran aïllats políticament i ignorats parlamentàriament, o sigui que, en justa correspondència, han de fer el possible per entorpir les maniobres d'uns partits que neguen el projecte polític majoritari al Parlament de Catalunya.

De moment, han transcendit els noms de Joan Tardà i Francesc Homs per encapçalar uns grups parlamentaris que, necessàriament, hauran d'actuar en coordinació. Dos polítics d'un independentisme explícit i inequívoc, dues declaracions d'intencions.
Comentaris

envia el comentari