L'"apoyaré", onze anys després

"La immensa majoria de la societat catalana es desvincularà del bipartidisme de la transició, abandonant a la seva sort els candidats del PP i el PSOE"

Per primera vegada en la història contemporània d'aquest país, la possibilitat d'un nou repartiment del poder a Madrid està deixant del tot indiferent a la major part de la societat catalana. De fet, el debat fonamental no és qui pot guanyar les eleccions del 20 de desembre o de quina manera el catalanisme polític podrà influir més en el nou govern. Al contrari, la qüestió polèmica se circumscriu a si els partits independentistes s'hi han de presentar o no i, en cas afirmatiu, amb quina mena de llistes.

Onze anys després, som exactament a l'altra banda del pèndol de les eleccions que van portar José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa. La immensa majoria de la societat catalana es desvincularà del bipartidisme de la transició, abandonant a la seva sort els candidats del PP i el PSOE. La franja sobiranista fa temps que s'ha desentès de la política espanyola i tot indica que, des de l'altra banda, els unionistes intentaran reformar el règim del 78 per la via de votar partits que ara ni tan sols tenen representació al Congrés dels Diputats.

Veurem com Rajoy o Sánchez aconsegueixen governar l'estat des d'una posició marginal a Catalunya. I això, amb l'anticatalanisme fent de frontissa. La mentida de l'"apoyaré" ha acabat resultant letal per al règim que la va gestionar. 
Comentaris

envia el comentari