El PP, l'extrem de la dreta

"En un bon grapat de comarques el vot al PP s'ha situat al voltant del 3 per cent i en la majoria del territori han quedat en l'últim lloc entre els partits parlamentaris"

Mariano Rajoy i el seu govern formen part d'un partit que representa a un 8'5 per cent dels catalans. En un bon grapat de comarques el vot al PP s'ha situat al voltant del 3 per cent i en la majoria del territori han quedat en l'últim lloc entre els partits parlamentaris. A Catalunya, el PP és vist, majoritàriament, com un partit extremista, una imatge que ha estat reforçada per la decisió de col·locar un polític lepenista (dels del pare, sense actualitzar) al capdavant de la llista en les passades eleccions del 27-S. En aquest país, el PP ocupa l'extrem de la dreta.

Paradoxalment, aquesta realitat no ha impedit a Soraya Sáenz de Santamaría posar en qüestió la legitimitat de Carme Forcadell com a pròxima presidenta del Parlament de Catalunya. Forcadell forma part d'un partit que ha guanyat a totes i cadascuna de les comarques de Catalunya i, pràcticament, ha quintuplicat el nombre de vots obtinguts pel PP.  Forcadell i Junts pel Sí són la centralitat d'aquest país, a molta distància de qualsevol altra proposta.

El PP -i les elits madrilenyes en general- viuen en la creença que hi ha una Catalunya paral·lela que algun dia es manifestarà, però que no arriba ni amb un 75 per cent de participació. I no serà per l'èxit de mantenir l'alcaldia de Pontons, l'única del PP, perquè allà Junts pel Sí també hi va guanyar de carrer.
Comentaris

envia el comentari