Foment? De què?

"La CECOT continua essent la millor referència patronal i ha mantingut la connexió amb la societat, fent seves les demandes de més eficàcia, més transparència i, sobretot, més democràcia"

CECOT és una patronal amb bona premsa. Moderna, innovadora i molt orientada al servei de les empreses i a la formació dels professionals. Aquesta és la tradició que feia, per exemple, que la Nit de l'Empresari fos una data fixa a l'agenda de José María Aznar durant els anys de la seva presidència. La comitiva presidencial pujava per la Rambla d'Egara per fer-se un lloc entre l'empresariat més dinàmic de Catalunya, encara que hagués d'anar fins a la Fira de Terrassa.

Però aquest país ha canviat molt, i la CECOT ho ha fet al mateix ritme. Continua essent la millor referència patronal i ha mantingut la connexió amb la societat, fent seves les demandes de més eficàcia, més transparència i, sobretot, més democràcia. Els discursos d'Antoni Abad són més avançats i més compromesos, en el sentit nacional, que els dels sindicats o algunes entitats professionals.

Tot això ha contrastat, cada cop més, amb l'immobilisme carca de Foment. La vella patronal de la Via Laietana fa temps que no entén res, ni la innovació empresarial, ni els nous contextos tecnològics ni tan sols la societat on viu. Tant és així que han decidit expulsar la CECOT pel seu posicionament obert amb el procés, però sense atrevir-se a dir les coses pel seu nom. D'amagat, amb una excusa irrellevant. Ressentiment, ineficàcia i por, en això s'ha convertit Foment.
Comentaris

envia el comentari