Imputació sumaríssima

"Han passat setanta-cinc anys, però el xoc entre legalitat espanyola i legitimitat catalana continua essent el mateix"

El passeig Lluís Companys -evocació reiterada- ha estat testimoni de la primera col·lisió frontal entre la legalitat de l'estat espanyol i la legitimitat que emana del Parlament de Catalunya. Una decisió política, derivada d'un compromís electoral clar i explícit, ha estat motiu de procediment penal contra la màxima autoritat de Catalunya. Un president sorgit de les urnes ha estat interrogat, justament, per posar les urnes al carrer. 

Han passat setanta-cinc anys, però el xoc entre legalitat espanyola i legitimitat catalana continua essent el mateix. Lluís Companys era el president legítim de Catalunya i va ser processat i afusellat per la legalitat espanyola. I aquest dijous, Artur Mas, successor legítim de Companys, ha estat cridat a declarar pels tribunals hereus d'aquella legalitat que va decretar l'execució del seu antecessor. Per a l'estat espanyol, Companys continua essent un delinqüent. Mas no està gaire lluny de ser-ho.

Són dos episodis d'una llarguíssima causa general contra Catalunya que va començar fa tres segles. No hi haurà justícia abans de la llibertat.
Comentaris

envia el comentari