Unionisme espanyol i de les JONS

"Queda clar que l'unionisme té un component falangista indiscutible, en especial quan es mostra al carrer"

Exhibició de tota mena de símbols falangistes, feixistes i nazis; insults; amenaces; crides directes a l'agressió contra Jordi Borràs, fotògraf d'aquest diari; salutacions falangistes, àguiles de Sant Joan, consignes violentes, vandalisme contra el monument a Lluís Companys... I uns milers, pocs, de manifestants a la plaça de Catalunya. Aquest és el balanç del Dia de la Hispanitat -Dia de la Raça, com bé recordava l'ambaixada francesa- a Catalunya. Una projecció cap al passat més negre amb garantia d'impunitat total. Com sempre.

No cal dir que la immensa majoria del 39 per cent dels catalans que van donar suport a opcions unionistes el passat dia 27 no comparteixen ni la ideologia ni els mètodes dels espanyolistes que van sortir ahir al carrer. Però també és cert que PP, PSC i Ciutadans eviten sistemàticament desmarcar-se d'aquestes convocatòries falangistes i no se'ls ha sentit mai exigir responsabilitats per aquest tipus d'accions. Falange és un partit tan legal com la Fundació Francisco Franco, i això passa per voluntat de PSOE i PP, que són els partits que han gestionat la democràcia espanyola al llarg de les últimes dècades. Ells són la garantia, per exemple, de què els torturadors franquistes gaudeixin de les seves pensions sense que ningú no els pugui molestar.

Queda clar que l'unionisme té un component falangista indiscutible, en especial quan es mostra al carrer. I aquesta és una raó extra per oferir la República Catalana com a espai inclusiu, civil i democràtic. Exactament el revers de la Hispanitat.
Comentaris

envia el comentari