La CUP concreta

"La conferència de la CUP ha aconseguit marcar les línies d'una negociació fins ara molt incerta i deixar clar que les converses seran molt dures, però no impossibles"

Coses concretes: la CUP demana aturar o revertir una llista de deu privatitzacions d'empreses públiques i, a més, reclama gestos de ruptura irreversibles amb l'estat espanyol. Són condicions alienes al full de ruta de Junts pel Sí però, de fet, no impliquen cap dificultat insalvable en la negociació per nomenat un president, ni tampoc no assenyalen Artur Mas com un objectiu a abatre. És més, la CUP ha reconegut explícitament la victòria de Junts pel Sí, quan podia haver-s'ho estalviat perfectament.

La conferència de la CUP ha aconseguit marcar les línies d'una negociació fins ara molt incerta i deixar clar que les converses seran molt dures, però no impossibles. Retòrica a banda, els dirigents de l'esquerra independentista han visualitzat com a objectiu immediat una república amb un fort contingut social, però també han evitat exigències impossibles o exclusions inacceptables.

En definitiva, la investidura d'Artur Mas no és més a prop, però s'allunya la possibilitat que es repeteixin les eleccions. I això ja és dir molt.

Comentaris

envia el comentari