Els últims espanyolistes

"La decadència de les organitzacions unionistes és de tal megnitud que ni tan sols són capaços d'intentar mig omplir la plaça de Catalunya, com havien fet d'altres anys pel 12 d'octubre"

L'unionisme no pot guanyar. Ha estat derrotat a les urnes, tot i una participació rècord, on Junts pel Sí ha aconseguit imposar-se a totes i cadascuna de les comarques, des del Baix Llobregat fins a la Vall d'Aran. Però el desastre de l'espanyolisme encara és més rotund al carrer. La decadència de les organitzacions unionistes és de tal megnitud que ni tan sols són capaços d'intentar mig omplir la plaça de Catalunya, com havien fet d'altres anys pel 12 d'octubre.

Ni PP, ni Ciutadans ni el PSC no s'atreveixen a convocar al carrer per la festa nacional espanyola, per més que hagin sumat un 39 per cent dels vots. La novetat és que enguany és la primera vegada que tampoc no es mobilitza Societat Civil Catalana (SCC), una entitat moribunda després que el seu president hagi hagut de dimitir per insultar i amenaçar independentistes i, a més, difondre propaganda nazi i feixista des de diversos perfils falsos a la xarxa. SCC, que havia de ser l'ANC espanyolista, s'esllangueix acceleradament sense que ningú no la trobi a faltar.

L'última Diada ha demostrat la força social de l'independentisme. I el pròxim dia de la Hispanitat deixarà com a saldo el que trenquin els quatre ultres que descarregaran la ràbia dels perdedors contra el mobiliari urbà. En fi, esperem que ningú no prengui mal, ni tan sols ells.
Comentaris

envia el comentari