El vot La Sexta Noche

"La victòria de l'independentisme, amb tots els matisos que es vulgui, ha estat observada i relatada per tots els mitjans de comunicació del món. Tots? No! Una aldea mediàtica, poblada per irreductibles periodistes es resisteix encara a la realitat catalana"

Les xifres són aquestes: L'independentisme (JxS+CUP) ha obtingut un 47'74 per cent dels vots; l'unionisme (C's+PSC+PP) ha arribat fins el 39'17 per cent i la via intermèdia (Catalunya Sí Que Es Pot+UDC) s'ha quedat amb un 11'45 per cent del suport. Aquesta victòria de l'independentisme, amb tots els matisos que es vulgui, ha estat observada i relatada per tots els mitjans de comunicació del món. Tots? No! Una aldea mediàtica, poblada per irreductibles periodistes es resisteix encara a la realitat catalana... A Madrid -i només a Madrid- els independentistes han perdut. Fin de la cita.

Algun dia s'estudiarà el cas a les facultats de periodisme com a continuïtat deontològica del No-Do franquista. Però aquest és un problema que hauria de preocupar a l'opinió pública espanyola, totalment desorientada per uns mitjans que construeixen una realitat màgica en blanc i negre on els dolents sempre perden, sumin el que sumin. La qüestió, almenys aquí, és que hi ha una franja important de la societat catalana que consumeix gairebé sempre una dieta mediàtica exclusivament madrilenya, on els arguments i les raons dels independentistes estan terapèuticament absents.

Per això una força política dretana i sense implantació al carrer com Ciutadans ha estat capaç de guanyar a Nou Barris, pocs mesos després que s'imposés Barcelona en Comú. Però el fet és que Inés Arrimadas -o la seva portaveu municipal, Carina Mejías- són el revers ideològic d'Ada Colau, signifiquen ideologies totalment oposades. O potser no tant per a un espectador de la Sexta.

Hi ha una voluntat clara d'aïllar informativament una part de la societat catalana, tallant-li l'accés a una part dels arguments del debat polític. Un problema que s'ha de denunciar amb la màxima contundència si és que es vol obrir el debat polític a la totalitat de la societat catalana.


Comentaris

envia el comentari