Més enllà d'Escòcia

"El resultat del 27-S deixa clar que només que una part relativament petita dels electors de Catalunya Sí que Es Pot i Unió votessin afirmativament, un referèndum vinculant es guanyaria amb relativa facilitat"

Mai en tota la seva història política, l'independentisme català hauria somniat tenir el suport electoral del 48 per cent de l'electorat i menys encara una majoria parlamentària de 72 diputats explícitament compromesos amb la creació d'una República Catalana. El resultat del 27-S deixa clar que només que una part relativament petita dels electors de Catalunya Sí que Es Pot i Unió votessin afirmativament, un referèndum vinculant es guanyaria amb facilitat. La realitat incontestable és que, a Catalunya, el punt de partida està bastant més enllà dels resultats escocesos.

Junts pel Sí té la responsabilitat de governar i la CUP ha de fer valdre els deu diputats que ha aconseguit accelerant el procés nacional i influint en  el programa social. A banda d'això, l'unionisme està en plena competició pel poder a Madrid i això repercutirà inevitablement en les seves sucursals catalanes. No havia passat mai que el bipartidisme espanyol fos tan irrellevant políticament a Catalunya.

I, a més, han quedat destruïts dos tòpics fins avui incomprobables. L'un, que una participació rècord desactivaria el catalanisme polític. I, l'altre, que Duran Lleida tenia algun pes electoral. Doncs no i no. 

Ahir la il·lusió va derrotar la por. Benvinguts a la Catalunya digna, la que pica a la porta del món.
Comentaris

envia el comentari