Rajoy ridiculitza l'unionisme

"En poques hores, el president espanyol va destrossar tota la campanya d'intimidació que -pacientment, insistentment, subterràniament- porta mesos construïnt-se des dels aparells de l'estat"

Ahir, en poques hores, Mariano Rajoy va destrossar tota la campanya d'intimidació que -pacientment, insistentment, subterràniament- porta mesos construïnt-se des dels aparells de l'estat, amb la col·laboració furiosa dels mitjans de comunicació de Madrid. El president espanyol va ser incapaç de respondre una pregunta òbvia sobre la nacionalitat espanyola dels catalans. No només això, sinó que va quedar claríssim que ni tan sols s'havia plantejat la qüestió amb anterioritat. En definitiva, Rajoy va fer evident que l'estat no es planteja afrontar un debat seriós, sinó difondre quatre consignes que busquin la por i la intimidació a través dels mitjans amics.

Però és que, per si fos poc, el president espanyol va deixar veure la seva perplexitat quan un grup de persones, a Reus, es van posar a cridar "independència" mentre, per a més sarcasme, filmaven l'astorament de Rajoy amb els mòbils. El fet és que tothom ha pogut veure i comprovar que Mariano Rajoy està molt lluny d'entendre els paràmetres del debat que està plantejat a Catalunya. I el ridícul és una força poderosíssima.

És Madrid qui ha decidit evitar el debat i serà Madrid qui el perdrà. El nivell de qualitat de la política espanyola el marca qui ha arribat a president. Un gallec que ni sap gallec, ni tampoc fer-se'n.
Comentaris

envia el comentari