Brindem amb Freixenet

"Contra pronòstic, les empreses no han estat un obstacle seriós en el procés de sobirania d'aquest país"

Han estat poquíssims els empresaris catalans que han donat la cara, obertament, pel règim del 78. Individualitats. Concretament, els més significatius han estat el traspassat José Manuel Lara i José Luis Bonet, màxim responsable de Freixenet. Els Laboratoris Almirall han emès un missatge d'un unionisme deduïble, però sobreentès. I casos com la Caixa o el Banc Sabadell no són més que entitats que han estat arrossegades -contra els seus interessos- per l'agrupació patronal a la qual pertanyen. Zero convicció.

O sigui que, contra pronòstic, les empreses no han estat un obstacle seriós en el procés de sobirania d'aquest país. Són lluny els temps en els quals els aranzels feien captiu el mercat espanyol i, ara, les empreses d'aquest país competeixen com poden en un mercat global que no es regeix per adhesions identitàries.

Per això crec que sobren totes les campanyes cridaneres que reclamen el boicot contra aquestes empreses catalanes. Curiosament, a més, quan es dóna el cas que les seves competidores són societats amb seu fora de Catalunya. No entenc per què hi ha una campanya, posem per cas, contra Freixenet -que dóna feina i paga els impostos a Catalunya- i, en canvi, no hi ha cap problema amb Bodegas Riojanas, que cotitza a l'Ibex i paga els impostos lluny d'aquí. No estic demanant un boicot, que consti, només ressalto la paradoxa.

En definitiva, després de la independència continuarem necessitant totes les empreses. O sigui que el dia 27, si es confirmen les enquestes, serà una bona idea brindar amb Freixenet. Salut!
Comentaris

envia el comentari