Sí, fatxes

"Queda clar que l'espanyolisme civil ha hagut de recórrer als ultres de sempre per organitzar-se"

No hi haurà una ANC unionista. Els intents per organitzar un moviment espanyolista amb penetració social i capacitat de mobilització han donat un resiultat ínfim, tot i els esforços propagandístics i els molts diners invertits en la causa. Una avioneta amb pancarta, anuncios als diaris o entrevistes a La Moncloa no equivalen a una entitat de base popular. No, l'unionisme no mou masses.

I menys encara quan queda clar que l'espanyolisme civil ha hagut de recórrer als ultres de sempre per organitzar-se. És el cas de Josep Ramon Bosch, un extremista sorgit del magma a l'entorn de l'antiga Fuerza Nueva que es dedica a amenaçar, insultar i promoure el boicot a La Caixa i Nutrexpa des d'un perfil anònim de Facebook. Un cas de doble personalitat política, perquè com a president de Societat Civil Catalana sempre ha intentat mostrar un tarannà democràtic i pretesament dialogant.

El cas és que l'artefacte no ha funcionat i, finalment, Societat Civil Catalana només ha servit per aproximar l'entorn del PSC als cercles més agressius de l'extrema dreta espanyolista. L'any passat, Miquel Iceta va insinuar que algú manipulava el perfil de Facebook de Josep Ramon Bosch mentre li donava suport explícit. Ara és el líder del PSC qui deu una explicació no només als seus votants, sinó als demoòcrates d'aquest país.

I, per cert, PSOE i PP també farien bé de disculpar-se amb l'Europarlament per haver promogut que Josep Ramon Bosch recollís el Premi Ciutadà Europeu 2014 per "promoure valors tan importants com la concòrdia, la convivència, el respecte, la tolerància, la libertat d'expressió i el diàleg". Espanya ha de deixar de ser l'últim reducte d'Europa on s'honora  l'extrema dreta.
Comentaris

envia el comentari