Un peix? A quin cove?

"Som on som per un error de càlcul que adquirirà dimensions històriques. L'estat espanyol ha pensat, almenys fins ara, que la millor estratègia era la màxima duresa"

Aquest diumenge, Ana Pastor va preguntar a Artur Mas, de forma directa, si en cas d'una derrota del PP a les eleccions espanyoles el Govern i el Parlament estarien disposats a "parar" el procés per la perspectiva d'una negociació. La pròpia interrogació deixa clara la profunda incomprensió del procés polític que s'està vivint a Catalunya des de les elits de Madrid. A Catalunya no hi ha ningú que pensi que Artur Mas té la capacitat de frenar el procés, ni que sigui momentàniament. Mas ha aconseguit, amb grans dificultats, no descavalcar-se de l'onada. I això, a Madrid, és totalment incomprensible.

Per això no els funciona l'assetjament a Convergència. Als ministeris i les redaccions de Madrid -sempre tan pròxims- continua imperant la convicció que tot aquest moviment polític és una pura especulació d'una sola persona, Artur Mas, que ara s'ha ampliat al conjunt de la direcció convergent i uns quants passerells de la societat civil que s'ho deuen cobrar d'alguna manera. és aquesta la raó per la qual Pastor pensa que té assegut al davant l'origen dels problemes i, pel que pregunta, potser una possible solució.

Som on som per un error de càlcul monumental que adquirirà dimensions històriques. L'estat espanyol ha pensat, almenys fins ara, que la millor estratègia era la màxima duresa. Va funcionar amb Ibarretxe i el PNB, doncs funcionarà amb Mas i Convergència. I no. Encara que hi hagi peix, ja no hi ha cove. Ho recordaran, perquè són ells que el van llençar.
Comentaris

envia el comentari