Vergonya, cavallers, vergonya

"Prou. Alguns ens hi hem deixat massa plomes defensant aquest ofici com per, ara, deixar passar els insults de gent sense escrúpols"

Mai no havia passat tanta vergonya professional com aquests dies. Mai. Perquè mai abans s'havia vist els partits menyspreant els periodistes de la televisió pública fins el punt de rebutjar una entrevista guanyada als despatxos de la Junta Electoral Central per bescanviar-la per un directe del seu partit, com tenen la barra de fer el PSC, el PP i Ciutadans. Però què s'han cregut? Qui són ells per tractar així els professionals d'uns serveis informatius que estan fent una de les millors cobertures, per exemple, de la crisi dels refugiats de Centre Europa? I això, combinat amb el silenci dels altres partits, tots ells culpables del sistema de blocs electorals, condemnat per la totalitat de les organitzacions internacionals de periodistes.

Dels partits no n'esperava res. Al capdavall, som els periodistes els que hem de posar límit a la seva voracitat. Però què passa amb el Col·legi de Periodistes? No han fet ni un trist comunicat per tractar de dissimular la vergonya que significa mantenir oberta aquella seu de Rambla Catalunya un sol dia més al servei de no se sap ben bé què. I l'SPC? ¿Com pot ser que el seu president, Ramon Espuny -alliberat sindicat, precisament, de TV3-, es permeti el luxe de redactar comunicats contra els seus companys, esplaiar-se a l'ABC dient que treballa amb fanàtics a la redacció i passejar-se pels passadissos mentre firma manifestos en favor d'Ada Colau? En quin moment van perdre la dignitat professional tota aquesta gent?


I els altres mitjans d'aquest país? Silenci culpable. I els nostres col·legues de Madrid? Soroll culpable. Com pot ser que encara ens donin lliçons? No han vist els nivells de pluralitat dels platós de les seves televisions? Els és igual que la premsa xinesa informi amb més honestedat que no pas ells? Quina opinió pública estan formant, amb aquesta actitud?

Prou. Alguns ens hi hem deixat massa plomes defensant aquest ofici com per, ara, deixar passar els insults de gent sense escrúpols. A TV3, com a membre electe del Consell Professional, vaig contribuir a organitzar una consulta a la redacció que reclamava l'ús de la clàusula de consciència professional contra els blocs. El sí va guanyar aclapadorament. I aquella redacció era, bàsicament, la mateixa d'ara. Així que, feu el que feu, tota la solidaritat, companys.
Comentaris

envia el comentari