Espanyols a les fosques

"La nit electoral del 27-S, milions de ciutadans espanyols es miraran astorats els gràfics de la televisió, sense entendre res"

La campanya que començarà d'aquí a pocs dies resoldrà moltes incògnites i, com passa sempre, en crearà de noves. Però, tret d'un daltabaix que no prediu ningú, hi ha una certesa prèvia: Junts pel Sí guanyarà les eleccions. I ho farà amb una distància molt gran respecte a qui sigui la segona força parlamentària. De fet, la majoria de les enquestes oscil·len a l'entorn d'una proporció del triple de diputats del primer lloc en relació al segon. Això, sense comptar la CUP.

Aquesta és una realitat que ningú no explica a l'opinió pública espanyola. Increïblement, els ciutadans de Madrid, Sevilla o Saragossa no reben cap informació sobre els arguments que es confronten en aquest debat electoral perquè els seus mitjans es limiten a una desqualificació genèrica, reforçada per l'absència mediàtica de l'independentisme català, ofegat per un espès mur de silenci.

El cas és que, la nit electoral del 27-S, milions de ciutadans espanyols es miraran astorats els gràfics de la televisió, sense entendre res. I els tertulians del seu país els tornaran a dir que els catalans estan bojos perquè els enganyen uns polítics corruptes que no els deixen escoltar les tertúlies del règim ni llegir els columnistes oficials dels mitjans de Madrid. I continuaran a les fosques.

El règim del 78 va aprofitar la ignorància imposada pel franquisme per segrestar la seva opinió pública i no la pensa deixar anar. Hi hauria perill de democràcia, com passa a Catalunya.
Comentaris

envia el comentari