Prou top manta

"La societat ha d'agrair l'esforç de tots els agents dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals que es compliquen la vida perseguint un delicte en plena metàstasi urbana. Una feina que cal fer amb tant de respecte a les persones com determinació contra les màfies"

El top manda és una activitat totalment corrosiva des d'un punt de vista social. Es basa en l'activitat d'unes màfies molt ben organitzades que aconsegueixen importar productes falsificats sense cap garantia i distribuir-los a través d'un circuit de diner negre que engreixa els comptes de molt poca gent. El top manda es basa en l'explotació de treballadors semiesclaus que generen una producció clandestina que ha d'anar superant controls a base de corrompre funcionaris i les persones encarregades del control de les mercaderies que viatgen i arriben als ports de destinació. El top manda, òbviament, també implica l'existència de traficants i rutes opaques.

Les màfies d'aquesta activitat van distribuint, jerarquitzadament, els productes per magatzems discrets que no tenen cap mena de seguretat -com el de Salou- fins que van a parar a mans de la franja més baixa de l'organització, que són els manters. Ells són els que responen del producte i els que l'han de col·locar als vianants esquivant la policia. Per descomptat, ni ells ni els treballadors que van fabricar el que hi ha sobre la manta en algun país llunyà no veuen pràcticament res dels beneficis -enormes- d'aquesta activitat mafiosa. Naturalment, els comerciants que paguen impostos es veuen perjudicats i les empreses que pateixen les falsificacions, també.

El fet que el debat social que centra l'actualitat en aquest país sigui el maleït top manta ens hauria de fer reflexionar. No hi pot haver cap tolerància respecte a aquestes rutes de distribució paral·lela, que enriqueixen delinqüents internacionals sense escrúpols. El fet que hi hagi persones socialment desprotegides no és excusa per mirar cap a un altre cantó i permetre aquesta activitat mafiosa. O sigui que la societat ha d'agrair l'esforç de tots els agents dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals que es compliquen la vida perseguint un delicte en plena metàstasi urbana. Una feina que cal fer amb tant de respecte a les persones com determinació contra les màfies.
Comentaris

envia el comentari